Gyantázás

A gyantázás szőrtelenítő eljárás, melynek célja, hogy a testről minél gyorsabban és fájdalom mentesebben eltávolítsuk a szőrt. A megfelelően végzett gyantázás akár hetekre is megszabadíthat bennünket a kellemetlen szőrszálaktól, így sokáig biztosít bársonyos tapintású bőrt. A mai nők számára a szőrtelenítés már a személyes higiénia szerves részévé vált.

Míg egyes nők csak arcuk szőrtelenítését végzik rendszeresen gyantával (szemöldök, bajusz), addig mások lábukat, karukat, sőt egész testüket is ezzel a módszerrel kezelik. A többség számára egyre fontosabb a tartós eredmény, erre kitûnő megoldást nyújt a gyantázás.

A gyantázott bőrfelület nagyon bársonyos tapintású lesz, mivel a gyanta a bőrön elhalt hámsejteket is eltávolítja. A szőrszál kitépésének hatására a szőrhagymák elhalnak. Az évek során kikopik a szőr. A gyantázásnak 4-5 hét a tartóssága. Gyantázás után bőrnyugtató krémmel és olajjal szükséges kezelni a szőrtelenített felületet, ez egyben fertőtleníti is. A legközelebbi gyantázást akkor érdemes végeztetni vagy végezni, ha legalább 4-5 milliméterre újra megnőttek a szőrszálak.

Copyright © 2024 Szilvi Kozmetika